2022-10-01 44 浏览
琴日lunch 黎左e间拉面店,人气满满,餐厅装修有日式风格,有吧枱位同卡位,可以睇到拉面师傅煮面🤤餐厅出名食地道沾汁面同拉面,所以系必点项目,我地拣左以下:🌸黑相传二刀沾汁面(黑蒜豚肉鱼介汤)沾面系首创自家特制坑纹面所以可以好易挂到黑酱油汁🤤条条面都有满满嘅酱汁,好入味。自家制烧豚用秘制酱汁煮72小时,口感好腍入味又唔老👍🏻仲有豚角感觉似东波肉,一层一层又通透😋🌸二刀流拉面(黑酱油)二刀流拉面嘅汤底用左大量豚骨,小鱼干,贝柱及蔬菜,大火熬制超过10小时。豚骨汤混合鱼汤的特制双汤底😚加埋黑蒜味道,香香浓浓。拉面系幼面黎,口感弹牙😋上面仲有叉烧,豚角🤤流心蛋😆大满足🥰🌸五轮烧饼烧饼上面有好靓嘅花纹,烧饼入面好多蔬菜,仲有广岛蚝😋好鲜味🙌🏻🌸狼牙手羽单骨鸡翼黎,鸡翼炸近得脆脆,上面嘅炸浆同出面唔同,口感有d似薯片😆🍎苹果汁日式苹果汁,好香苹果味☺️🍇巨峰梳打巨峰梳打好香巨峰提子🍇味,食落好香👍🏻

餐厅出名食地道沾汁面同拉面,所以系必点项目,我地拣左以下:

🌸黑相传二刀沾汁面(黑蒜豚肉鱼介汤)

🌸二刀流拉面(黑酱油)

🌸五轮烧饼

🌸狼牙手羽

🍎苹果汁

日式苹果汁,好香苹果味☺️

🍇巨峰梳打

巨峰梳打好香巨峰提子🍇味,食落好香👍🏻