2024-06-15 76 浏览
地址: 九龙城城南道10号地舖我同一班朋友一齐去咗泰国泰发餐厅食饭。呢间餐厅位于九龙城,环境舒适幽雅,装潢有特色。首先我哋试咗呢度特色嘅串烧一盘。佢哋呢度嘅串烧种类够多,有鸡肉、牛肉同埋墨鱼串,全部都新鲜同埋入味,真系好惹味。趁热食,一啖一串,汁汁嘅好滋味充斥住我哋嘅味蕾。之后我哋试咗佢哋出名嘅冬阴功汤。汤底浓郁,有泰式香茅同姜嘅清香,虾肉、个汤真系好饱满,暖呼呼嘅,令我哋感到非常舒服。紧接著,我地试咗佢哋另一道特色菜:柠檬烧牛肉。佢哋用上等嘅牛肉切成细片,加埋柠檬汁、青柠、辣椒同埋香料焗烤,呈现出一道色香味俱全嘅菜式。牛肉鲜嫩多汁,配搭柠檬酸甜嘅滋味,跟佢哋嘅特制酱汁简直绝配。最后,为咗补充碳水化合物,我哋试咗佢哋嘅菠萝炒饭。佢哋用心煮出嘅饭粒粒分明,入口松软,加埋咩芝麻菠萝粒,味道特别鲜甜可口。总括而言,今次我哋嘅用膳经历真系非常满意。呢间泰发餐厅嘅佳肴质素高,价钱又合理,仲有专业周到嘅服务,令我哋嘅用膳体验好难忘。我相信我哋会再次造访,同埋推荐亲朋好友也来试试佢哋嘅美味泰菜。
地址: 九龙城城南道10号地舖