2013-11-25
早前约一位居住西环既好友, 到了Clay Oven吃印度菜, 开头都担心有会言语不通, 估唔到职员既英语水平咁高, 仲不停介绍食物俾我哋一坐低已经好口喝, 所以叫咗杯芒果酸奶, 芒果酸奶味道好好, 听讲系由新鲜芒果茸及乳酪混合而成, 味道酸甜适中, 饮既时候感觉好顺喉, 而且仲有D芒果肉粒系里面之后再嚟一个餐汤 - 忌廉蘑菇汤, 呢个汤系用鲜忌廉打成, 而且非常足料, 每一汤匙都有粒粒既小蘑菇粒, 饮既时候口感都几滑, 而且味道好浓稠, 一D都唔会糊口, 亦唔会觉得『杰挞挞』, 唔错!!唔错!!朋友话一定要试试呢喥既羊肉, 就点咗个什果羊肉嚟试试, 羊肉炆煮得很软身, 唔会有粗糙的口感, 但我觉得羊肉有D"酥"味, 所以只系食咗好少, 反而个汁我觉得几好味, 甜甜地, 有肉香, 而且仲有好多什果, 所以专登叫多个蒜茸烤饼点嚟食烧饼送上嚟既时候劲香, 而且热辣辣, 食既时候口感好QQ, 就算点酱汁嚟食, 烧饼都唔会变淋, 不过, 个饼底就有D㶶, 所以食既时候, 我就会将㶶既部份撕走惊唔够饱, 点多个印式虾炒饭, 呢个印式虾炒饭辣味好足, 成个饭都充满住浓浓既咖喱辣香, 我数过饭入面有a
题外话/补充资料:
总括嚟讲, 我觉得Clay Oven 都算食得过, 一嚟价钱唔贵, 二嚟职员都几nice, 其实我朋友唔系好食得辣, 所以系落订时, 都问经理可唔可以将个味就一就, 唔好咁重手, 经理竟然话无问题, 𩠌菜上到嚟味道真系啱啱好, 大家都食得好开