2024-01-23 827 浏览
今晚嘅铁板烧大满足🔥!首先啲和风沙律够晒清新,青瓜丝爽口,加咗柚子酸汁,食到我呼吸都清新晒。跟住出场嘅龙虾福袋真系让我惊喜,手打龙虾滑弹牙得嚟唔腥,好过瘾!然后,洋葱汁白鳕鱼肉质嫩韧得黎唔腻,洋葱汁𠮶啖啖甜,真系吞咗云吞咁滑溜嘅感觉。重头戏到!原只龙虾配咗海胆汁,呢个呵!龙虾肉厚实,啖啖肉香,海胆汁就再提升咗鲜味,正!日本A5黑毛和牛简直软得可以用鼻嗅都断嘅,芥末同红酒山揸汁等调味仲带出佢嘅层次感~真心唔系盖嘅。而且啲蒜蓉炒日本天白菇食落滑溜,咬落去有蒜香,够晒味!当然少不了嘅和牛炒饭,炒得好有技巧,食落去口感正宗,每一啖都似在对味蕾喊加油。最后清静嘅柚子雪葩同静冈蜜瓜,完美咁平衡咗成晚嘅重口味,食完之后真系觉得自己食咗场铁板上嘅艺术展览。滋味满分,过瘾满分,今晚真系够晒痛快!👍🎉🥢