餐厅: 家傳滬曉
资讯:

2023-03-17 1334 浏览
💁‍♀️💁‍♂️ 27/2/2023(Mon), Dinner🍽为食妙妙👱‍♀️同A先生👱‍♂️两个人继续喺大埔超级城睇电器同安排装修事宜,睇到都咁上下又系时候晚饭啦。为食妙妙忽然想食填鸭🦆,好在我地谂到一田楼上既家传沪晓应该有得食,所以就去咗开餐啦😋。而今晚我地order咗:🔆 卷葱填鸭孖宝(卷葱填鸭🦆拼黄金大虾🦐🦐🦐🦐4只($460)🔆 卷葱填鸭🦆填鸭唔系太大只,片出嚟有两碟皮加肉。另外再跟埋两笼饼皮、京葱丝、青瓜条、山楂条同埋甜面酱。填鸭上枱时热焫焫,胜在唔算太肥、皮下面既肥膏唔多,填鸭既皮食落酥化唔油腻,唔会话片出嚟既好似烧鸭皮咁样。皮连埋肉既部份都算得上肉嫩,唔会干争争或者食到有渣。配合饼皮等配料一齐食,因为店家有提供生楂条,酸酸地咁开胃又消滞,食多几件都唔怕。最后,为食妙妙👱‍♀️同A先生👱‍♂️两个人当然食唔晒全只填鸭,我地打包返屋企第二日再整返热食都味道不错。🔆 黄金大虾🦐🦐🦐🦐四只大虾炸得香脆,可以连埋壳食,虾肉都新鲜弹牙。黄金即系咸蛋黄份量都唔少,入口咸香油润。不过始终都系邪恶既食物,少食多滋味,每人两只都好足够😆😆😆。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆❤🙆‍♂️(A先生)整体食评:❤❤

而今晚我地order咗:

🔆 卷葱填鸭🦆

🔆 黄金大虾🦐🦐🦐🦐

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整体食评:❤❤❤💔(3.5/5)
❤🙆‍♀️(为食妙妙)整体食评:❤❤❤❤(4/5)
👉🏻 服务方面希望店家可以多派人留意一下门口,我地都企咗好一阵先有侍应安排入座
A先生车友指数 🚗
🛣️ 交通容易指数:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊车容易指数:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 平日既大埔中心揸车🚗都好方便,大埔超级城有多个停车场🅿️,泊位不成问题。唯一要留意想享受商场泊车优惠既话,只有戏院楼上既多层停车场先有;超级城其他停车场只得一小时免费,并唔能够享受商场既消费泊车优惠。
👉🏻 红日、假期既话,大埔中心经常塞车,多层停车场🅿️极大机会要转到上10楼以上先有位,揾位泊车同等䢂都用上唔少时间。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-02-27