突如其来好想食点心,所以专程过来观塘试一试由地铁站行去餐厅大概十几分钟左右由于当日天气非常炎热,行到门口已经汗流浃背就算入到餐厅有微弱既冷气都已经舒服好多枱面有QR CODE 可以自助点餐因为食客唔太多,所以直接用点心纸好似仲快不过当日既WAITRESS 额头上面印左"生人勿近"由落单 斟茶 上菜 收碟 都系毫无表情同交流但系佢交足功课 有求必应 所以服务方面无唔满意 好快就上菜,首先D 点心全部都热辣辣好开心好似岩岩蒸完就即刻拎出黎,仲要系辣口果种由其系波萝叉烧包,外脆内软,又足饀,必食推介鲜虾腐皮卷系我个人必点既,亦都食过好多间,呢个都系好正,新鲜滚热辣,好脆口入面仲有西芹,唔系间间都有烧卖都好正,虽然得2粒, 但系比正常SIZE大, 而且非常JUICY  虾饺好似系皇牌点心,成个拳头咁大都好有GIMMICK不过我个人就钟意正常SIZE,一口食晒呢个略嫌大左少少夜晚当然要食饭,所以叫左呢个凤爪排骨饭,D饭粒粒分明最后叫返个炖汤作结,热腾腾,仲有粒鲍鱼仔最后仲叫左一碟XO酱金钱肚个人觉得不叫也罢,唔算太好食
突如其来好想食点心,所以专程过来观塘试一试
由地铁站行去餐厅大概十几分钟左右
由于当日天气非常炎热,行到门口已经汗流浃背
就算入到餐厅有微弱既冷气都已经舒服好多

枱面有QR CODE 可以自助点餐
因为食客唔太多,所以直接用点心纸好似仲快
不过当日既WAITRESS 额头上面印左"生人勿近"

由落单 斟茶 上菜 收碟 都系毫无表情同交流
但系佢交足功课 有求必应 所以服务方面无唔满意

好快就上菜,首先D 点心全部都热辣辣好开心
好似岩岩蒸完就即刻拎出黎,仲要系辣口果种
由其系波萝叉烧包,外脆内软,又足饀,必食推介

波萝叉烧包

入面仲有西芹,唔系间间都有
鲜虾腐皮卷

虾仁烧卖皇

虾饺好似系皇牌点心,成个拳头咁大都好有GIMMICK
不过我个人就钟意正常SIZE,一口食晒
呢个略嫌大左少少
豪隍虾饺包

夜晚当然要食饭,所以叫左呢个凤爪排骨饭,D饭粒粒分明

凤爪排骨饭

最后叫返个炖汤作结,热腾腾,仲有粒鲍鱼仔
是日炖汤

最后仲叫左一碟XO酱金钱肚
个人觉得不叫也罢,唔算太好食
题外话/补充资料: 碟碟点心都系热腾腾,真系好正,食物都好好味 不过因为店内空调严重不足,就算对住风口位食野,食到个人都庆合合 建议大家带多包纸巾,除左食完抹咀,仲要抹埋汗
2022-06-19
波萝叉烧包