2008-12-13
早了两天订位, 咁我地两个人就占了他们四人卡位, 真好!服务十分周到, 样样提点周到, 服务又到家, 周不时都会问你呢样个样, 就系咁, 我地付款都付得开心d, 且开心奉上额外的贴士。言归正传, 我地两个人叫了以下两个并盆:刺身大并:我俩不太喜欢吞拿鱼, 所以要求唔上, 转上另一种鱼代替, 可换上三文鱼呢~带子 - 不太甜, 但胜在多且鲜大头虾 - 真系好大只且甘香甜美三文鱼及油甘鱼 - 厚切肉爽且甜! 正!吉列猪扒拼蚝定食:猪扒 - 不太热气, 但松软, 不过炸皮与肉分散左...炸蚝 - 蚝尚算肥美, 但男朋友食了2只都顶胃了~椰菜 - 拌饭一流呢, 加了两次, 我估食左差不多半个生菜有多!!!饭 - 日本米饭, 很香, 2个人食左3大碗!配上三种酱汁( 酸吉列酱汁、柚子酱油、紫苏梅酱),连吃了两碗饭呢! 而且夹杂椰菜丝, 真的令人食指大动!!!另叫了前小吃, 烧鳕鱼干 ($38) 很不抵, 如果有相睇, 我估我地会唔叫, 因为似食薯片, 略带鱼味only! 唔抵食呀!!!一上菜即问要不要多一碗饭, 唔洗我同男朋友share, 食食下, 又问洗唔洗再加生菜丝, 几好service㖞~
言归正传, 我地两个人叫了以下两个并盆:
刺身大并:
带子 - 不太甜, 但胜在多且鲜
大头虾 - 真系好大只且甘香甜美
三文鱼及油甘鱼 - 厚切肉爽且甜! 正!
吉列猪扒拼蚝定食:
猪扒 - 不太热气, 但松软, 不过炸皮与肉分散左...
炸蚝 - 蚝尚算肥美, 但男朋友食了2只都顶胃了~
饭 - 日本米饭, 很香, 2个人食左3大碗!
一上菜即问要不要多一碗饭, 唔洗我同男朋友share, 食食下, 又问洗唔洗再加生菜丝, 几好service㖞~ 而且叫佢地加水都好快, 唔洗左等右等, 蚊都训...