2010-10-06
由于男友系唔好食刺身既关系,由其系唔食鱼,所以搅到我都小食日本野!但系男友又知我好钟意食日本野,所以每次食亲日本野都会拣【夏雪】,因为呢度多熟食既寿司!加上呢d好似9点后定10点后半价,谂唔到食咩都会拣【夏雪】。今晚去到唔驶等,冇人排队又唔驶拎飞仔等位,真系好啦;其实次次黎都唔驶点等位,因为我地同男友都系夜鬼,所以唔驶同早轮既人争!不过夜晚半价既优惠,【夏雪】提高左每人既最高消费为80蚊一位,记得之前好似系60蚊架咋,Anyway 每人80蚊都好易reach到既!个人觉得【夏雪】既热寿司系得架,生方面就真系不及... 但系咁既价钱就真系唔好多多要求。海胆鸡软骨 → 每次黎亲一定要order,因为个海胆酱真系好好味!日本珍珠蚝寿司 → 细细件,半价后14蚊就可以食当生蚝,唔好咁高要求!带子寿司 → okay海胆寿司 → okay蟹子寿司 → okay软壳蟹寿司 → 应该系岩岩即刻炸起,热辣辣好好味!大海老寿司 → 哗!呢个系最出色架自配创意卷物8件 → 鳗鱼 + 大海老,2款都咁好食!
带子寿司 → okay
海胆寿司 → okay
蟹子寿司 → okay
软壳蟹寿司 → 应该系岩岩即刻炸起,热辣辣好好味!
大海老寿司 → 哗!呢个系最出色架
自配创意卷物8件 → 鳗鱼 + 大海老,2款都咁好食!