2009-11-21
昨天晚上同朋友去左旺角,搅到9点几10点先去食晚饭,朋友话好想去朗豪坊,又话好想嚟呢间cafe食晚饭,所以我们就嚟左啦,里面已经没有位置了,我们就坐在出面,环境都几好呀,几舒服,每台一个小小的蜡烛,几有气氛呀.我们点了一个日式海鲜沙律,一个主菜set,点了西冷牛扒杂菇汁.日式海鲜沙律都几大份㖞,好多料,全部系新鲜海鲜,有鲜带子,鲜蟹柳,吞拿鱼粒,鲜鱿鱼等,加些汁配合得好好味呀.西冷牛扒配杂菇汁,有好多配菜的,先上配菜,有一碗白饭,上面有些芝麻,有些黑豆,甜甜地几好味㖞,忌廉汤,好饮呀,好creamy,好多料,细细粒啖啖咬口,一碗沙律,个汁好fresh,好味㖞,一碗薯角,辣辣地几好味㖞,一件朱古力蛋糕,好松软呀,一件豆腐,几好.最后要讲主菜啦,系西冷牛扒,七成熟,都好淋好入味㖞,同埋份量都唔细,呢个set都好抵食呀.食到好饱,朋友话好想饮咖啡,于是我们叫左一杯热朱古力,一杯热棉花糖朱古力咖啡,嚟到饮了几啖觉得唔够热,跟住觉得唔得,咁冻梗系要饮热辣辣的饮品先开心及好啦,于是同仕应讲话杯野唔热,佢热即帮我地换过杯新及热辣辣的,果然感觉系唔同d,真系好热好味㖞.