2024-11-23
之前听在港韩国友人介绍过呢间韩国餐厅🇰🇷佢话有时佢思乡都会嚟帮衬~趁住今晩过开铜锣湾~Be都去解吓乡愁先🤭🤭上到嚟已见装修得好有心思~以韩国铁路站等主题作装饰~播住k-pop~店员/食客都有韩国人~连可以无限任添嘅泡菜前菜味道都好正宗😍(仲巧遇隔离枱韩国人庆生🫰🏻)整体用餐体验都被韩气包围住❗大爱❗.✨50cm 韩式海鲜锅 $380巨巨巨有睇头🤩🤩成50cm长嘅锅要用上两个炉头烘热住满载嘅海鲜!未食已经有被视觉震撼到❗包括有海蟹🦀、青口、鲍鱼、大虾🦐、蚬、八爪鱼🐙、贝类、鱿鱼🦑等等等等包罗万有!!自选咗少辣程度🌶️香而不呛!鲜味无穷哦!!.✨LA烤牛排 跟白饭 $240✨生菜 $15上枱时店员会淋上汁料并点火🔥(记得打个卡先!!)再会帮忙烹煮及切成小块方便食用~牛排腌制得劲软腍入味🐂牛味同甜甜哋嘅韩式酱汁简直系绝妙配合!伴随嘅洋葱、南瓜、金菇等仲吸收哂肉汁精华宁舍好味👏🏻👏🏻.✨蜂蜜黄油炸鸡(半份) $130赞👍🏻每件都炸得香酥脆口!却油而不腻😚😚鸡肉肉汁被锁住喺脆卜卜外皮嘅滋味好鬼正!!个人亦觉得HONEY & BUTTER口味非常讨人喜欢🍯🧈.✨桃汁 300ml $36香甜果味🍑🍑
✨50cm 韩式海鲜锅 $380
✨LA烤牛排 跟白饭 $240
✨生菜 $15
✨蜂蜜黄油炸鸡(半份) $130
✨桃汁 300ml $36
香甜果味🍑🍑清新可口!!