2009-03-25 51 浏览
最近一直她想BBQ,但又怕自己整野食,最后看完网评来左伟记~地点都可以呀,因为主要坐的士出入,$20一程,第一程的收据仲可以入场时claim返$10,抵赞~场大,位唔会太逼,有露天也有入面,因为不近树木lucky的没有喂蚊.只系那天D椅子有够"干净",黑黑的我们都自己洗一洗才坐~正式开始烧,食物由比较贵的司华力肠,猪仔脾,猪颈肉,到比较大路的猪,牛扒,丸,烧卖,面包都全备好,总点系味道唔错,肠同丸食得出不是平货,因为又香又唔会一口粉,肉够味不老又不过咸,加上酱料颇多(蜜糖,chili sause, Tomato sause, Garlic butter, satay sause)多烧几次都唔会闷~一直期待大家说送的糖水,那晚是清补凉,虽然一开始觉得怪怪的,饮落原来好得,够冻又清甜!再之后第2次是派苹果仔,都好甜,第3次的凉茶我便没有拿了~整体而言$88十分合理,可以任食又玩得耐又咩都唔驶准备,所以如果唔赶时间唔怕坐车倒是值得推荐

2009-03-21
  • 司华力肠