2015-02-09
本来打算去食拉面, 点知劲多人排队, 就过左隔离间野打边边。坐左埋去, 选好食咩先发觉侍应d速度劲慢, 挥极手都无人睇到, 嬲嬲地打算走人先有人见到我点左个椰青鸡同埋d牛肉海鲜。个椰青鸡系倒d椰青汁入去保, 几得意, 之后会放埋d鲜鸡入去煮惊喜ge系系个汤底了, 原来保椰青汁都真系几正, 加埋d鸡肉真系几match, 有鸡汤ge味道又有椰青个种甜味, 以后可以系屋企试下用椰青保鸡了LoL而且打边锅虽然有水, 但系都几热气, 佢地用椰青做汤, 饮落去会凉凉地的, 夏天食呢个都应该可以接受其他食材例如海鲜同埋牛肉都系正常野啦, 如果钟意食猪肉ge可以试下, 捞埋个汤都几夹ge败笔系食完d鸡就开始无咩汤系个保度了, 叫伺应加汤佢地就加水...加左水之后个汤底就唔得了, 如果可以加返椰青汁就会好dd啰
加左水之后个汤底就唔得了, 如果可以加返椰青汁就会好dd啰