2016-11-24 351 浏览
同朋友行街行到饿饿地,就去左佐敦个边食重庆烧,座位OK,食物又OK既好地方,所以每次行到攰攰地都会拣呢度坐下食下,全店充满烧烤味劲香喷喷!黎到唔少得一定要食烧鸡软骨串,烧到外层脆卜卜,软骨位软软地又爽口,口感非常好,系我最爱! 鸡中翼烧得好靓,唔会过㶶,好入味鸡肉又嬾滑,配埋呢度特制既味粉,更惹味可口! 羊肉串一d都唔苏,肉质唔会过韧,淋淋地岩岩好有口感味道又好! 猪肉串不过不失,个人比较钟意羊肉串既! 烧茄子切开再放上蒜蓉,葱花一齐烧好好味,蒜蓉味完全溶入茄子里面,配埋味粉非常夹! 唔止烧烤泰式生虾呢度一样有得食,仲要一样好好味,虾肉鲜甜爽口,配埋蒜头辣椒同特制酱汁,非常开胃! 鸡煲呢度都出名好食嫁,我地当然都叫左黎食,嬾滑既鸡件配上花椒八角,红辣椒,青新椒,紫蒜,洋葱,芽菜,因为配料多味道都非常浓郁惹味,仲有埋鸡脚可以比我地啜下添!
猪肉串不过不失,个人比较钟意羊肉串既!