2024-05-02 58 浏览
唔少舖头都有客制化服务🧑🏻‍🍳,不过可以将任何图片手绘落蛋糕嘅舖头🎨,大家又见过未呢?一间位于中环街市嘅蛋糕店🍰,联乘插画师 aimaihk 推出新品客制化蛋糕。呢款Burn cake(烧蛋粒)仲可以点火🔥,望住面层嘅图案喺火焰之下溶化,揭露出另一个图案😍,未食已经系视觉享受!舖头甜品师系毕业于澳洲蓝带厨艺学院🎀。舖头用新鲜原材料,制作唔同嘅蛋糕🍰。.🍵柚子茉莉苹果麻薯烧蛋糕($488)订制蛋糕嘅时候,可以选择两张相用嚟制作Burn cake📸,而其中一张就系由插画师画出嚟嘅,好有质感💕。食落淡淡嘅柚子味,夹埋蛋糕本身用茶香做基底嘅味道,感觉清新🎐。而苹果粒粒作为甜味来源,同时间仲带嚟果香味添🍎。.💐花束造型芒果慕丝乳酪蛋糕($488)蛋糕嘅卖相好有特色,将芒果片切成玫瑰花形状🌹,配合埋花束纸装饰,望落好fancy!芒果慕丝嘅甜香味、奶香味🥭,混合埋一齐有一种花奶嘅感觉🌸,配埋饼底嘅饼干香、牛油香,味道立体丰富👅。而且成个蛋糕嘅芒果份量几多💕,每啖嘅蛋糕、芒果比例啱啱好✌🏻。
🍵柚子茉莉苹果麻薯烧蛋糕($488)

💐花束造型芒果慕丝乳酪蛋糕($488)
2024-04-26
外卖自取