2018-05-18 71 浏览
同事生咗BB之后,我哋好耐都冇放工之后出来食嘢倾下计,现在佢个B.B. 大个咗啲,情况稳定下来,我哋终于可以一齐收工出去食餐好。日本嘢系我哋最爱,上三楼来到呢间挂灯笼🏮,充满日本风情的炉端烧。先食个default 咗的蕃茄沙律,每片都切到超簿,好好刀功㖞⋯⋯炸八爪鱼好香口,外面少少酥脆,八爪鱼粒好烟韧弹牙。叫咗一啲串烧开下胃,牛舌系好香的、几爽口。个芦笋豚肉串我好欣赏,簿簿的一层豚肉烧得香香的,脂肪又被高温迫了出来,卷着爽脆的芦笋,原来都几衬。烧牛仔骨系我指定要点的!明太子烧玉子系喜出望外的美味,俾我想像中好食好多,又甜又滑的迟到中,原来蕴含着丰富嘅明太子,明太子味重,而且带点辣,两者互相冲击,其实几惹味。原来寿司都唔错,可惜三文鱼片切断了少少期待已久嘅烧广岛牡蛎终于出现!好香呀!蚝肉好滑溜。

炸八爪鱼好香口,外面少少酥脆,八爪鱼粒好烟韧弹牙。

烧牛仔骨系我指定要点的!

原来寿司都唔错,可惜三文鱼片切断了少少

期待已久嘅烧广岛牡蛎终于出现!好香呀!蚝肉好滑溜。
2018-05-15