2020-11-20 221 浏览
是日同靓女FD去食哩间中菜龙德楼 ,人愈大真的愈来愈钟意食中菜,龙德楼最特别的系,佢的煲仔饭系无饭蕉,比较健康,同埋足料的炖汤,同FD点左个杏汁菜胆炖白肺汤,鳄鱼川贝炖赤肉,小菜点左咕噜肉,金银旦芥菜,另外点左腊味鸳鸯肠煲仔饭,章鱼肉饼饭杏汁菜胆炖白肺汤杏汁菜胆炖白肺汤一上来,满满的杏汁味,加埋少少的白肺同埋菜,饮落杏汁同埋好像奶咁的汤味,真的好正又养生~~~鳄鱼川贝炖赤肉鳄鱼川贝炖赤肉真的好足料,唔会有任何味精,清清地真的秋日饮唔错,咕噜肉咕噜肉真的唔会好肥,味道也唔错,送饭真的一流,金银旦浸芥菜金银旦浸芥菜都好多料,食落又爽身,中菜真的离不开有菜的主打~~腊味鸳鸯肠煲仔饭腊味鸳鸯肠煲仔饭真的一来好吸引,佢的腊肠同埋润肠真的好正,又唔会好咸,真的好啱我地食~~同埋D饭食真的好幸福,章鱼肉饼饭章鱼肉饼饭真的好多章鱼粒,另外佢的肉饼真的送饭一流,哩度真的难得的健康级中菜,食完饭都唔会口干,良心老店 !!
是日同靓女FD去食哩间中菜龙德楼 ,

人愈大真的愈来愈钟意食中菜,

同FD点左个杏汁菜胆炖白肺汤,鳄鱼川贝炖赤肉,

杏汁菜胆炖白肺汤

饮落杏汁同埋好像奶咁的汤味,真的好正又养生~~~

鳄鱼川贝炖赤肉

咕噜肉

咕噜肉真的唔会好肥,味道也唔错,送饭真的一流,
金银旦浸芥菜

腊味鸳鸯肠煲仔饭

同埋D饭食真的好幸福,
章鱼肉饼饭

章鱼肉饼饭真的好多章鱼粒,另外佢的肉饼真的送饭一流,
哩度真的难得的健康级中菜,食完饭都唔会口干,
良心老店 !!
2020-11-19
  • 杏汁菜胆炖白肺汤,
  • 腊味鸳鸯肠煲仔饭,