2021-08-15
餐厅有少少难揾,但入面环境几好平日夜晚6点9左右到,未算多人,所以坐得都舒服唔会迫-龙虾汤流心牛角包😋😋😋够热嘅,一切开已经流晒啲龙虾汤出嚟,啱晒打卡🤣🤣龙虾味都几重,唔会系化学嘢味精味,配埋croissant嘅牛油香唔会觉得腻,劲夹🥰不过我哋食𠮶个好似有少少㶶咗🥲-Wagyu Beef Cheek w/ Taro and Potatoes 😋😋😋😋个面颊肉好嫩好juicy!🥰芋丝炸过之后几香,黑蒜薯蓉十分幼滑唔会有粗粒,两样加埋口感非常丰富-Bacon-wrapped Lamb Shoulder w/ Mash# 😋😋😋呢个唔记得影相添😢羊肩肉同样好嫩,羊膻味唔重,同个咖哩酱好夹😊同和牛面颊一样系配薯蓉,望落去份量虽然精致但都绝对食得饱🤣-Sparkling Peach Cheesy😋😋桃味唔太够,似饮普通汽水🥲但芝士奶盖够厚,亦重cream cheese 味~-Sous vide Crème brûlée 😋😋😋😋本身净系谂住是但叫啲甜品,见佢真空慢煮咁得意所以叫嚟试试😂但呢个连唔钟意蛋黄味嘅男朋友都觉得好好食!!同一般嘅焦糖炖蛋唔同,呢度嘅系比较creamy,似半融化状但系系暖暖
平日夜晚6点9左右到,未算多人,所以坐得都舒服唔会迫
龙虾汤流心牛角包😋😋😋
Sparkling Peach Cheesy😋😋
Sous vide Crème brûlée 😋😋😋😋
本身净系谂住是但叫啲甜品,见佢真空慢煮咁得意所以叫嚟试试😂但呢个连唔钟意蛋黄味嘅男朋友都觉得好好食!!同一般嘅焦糖炖蛋唔同,呢度嘅系比较creamy,似半融化状但系系暖暖哋嘅雪糕🍦蛋黄味亦好浓,配埋面头一层脆脆嘅焦糖,劲幸福🥰