2020-04-28 279 浏览
当晚同朋友一齐去食依间黄到金嘅韩国菜,店内已经贴满晒文宣,亦都有连侬墙,装修已经讲紧系一百分,但系略嫌系佢张櫈设计觉得有啲奇怪,我同我朋友都要专登跨过去,但系坐得又唔系特别舒服,所以就略嫌呢间餐厅坐就唔系特别舒服。首先嚟咗个前菜,就系韩国煎饼,几好食嘅,但系感觉上味道都系一般,因为佢上面有木鱼花同埋紫菜,酱汁偏向有啲唔系好够,所以如果系二选其一嘅话我觉得日本嘅大阪烧入边嘅内容比较多,所以我觉得都系比较普通。另外佢嚟咗个芝士玉子烧,觉得佢自私嘅用了都系多嘅,但系𠮶个芝士唔系好啱我口味,只系旧式饼舖芝士火腿三文治入边嘅芝士,所以闻落去有浸好浓嘅怪怪芝士味,我个人唔系太喜欢食芝士,所以就觉得唔系好好食,但因为系我个人观感,所以就唔会特别依样扣分,但系扣分位就系其实佢呢个蛋卷个馅料唔系真系及其他地方食嘅韩式蛋卷咁多,其他地方都有啲青瓜蟹柳粉丝𠮶啲,但系佢系完全得一旧芝士,所以我觉得60几蚊食呢一个𩠌的确性价比唔高。另外,食咗个辣炒年糕,我炒年糕个味道其实系够辣嘅,但系入边个感觉就系𠮶啲妹仔大过主人婆嘅感觉,就系佢啲配菜其实系好多好足够,但系佢啲年糕份量真系唔多,所以我觉得唔系话特别好食,都唔使

另外,食咗个辣炒年糕,我炒年糕个味道其实系够辣嘅,但系入边个感觉就系𠮶啲妹仔大过主人婆嘅感觉,就系佢啲配菜其实系好多好足够,但系佢啲年糕份量真系唔多,所以我觉得唔系话特别好食,都唔使再叫。

不过最后要讲下佢个主菜,就系个鸡,佢个炖鸡其实系好食嘅不过始终都系食落去个鸡有少少鞋,不过食过佢啲配菜其实都好好食,你系红萝卜,佢个粉丝,仲有佢个青瓜都好好食,因为个酱汁整到好食而令到佢𠮶啲配料好好食,同埋佢啲配料整左好耐,入晒镜,所以其实都好好食,所以我可以话系呢个𩠌都系妹仔大过主人婆嘅感觉,不过为咗要支持间小店,所以亦都会推荐食呢个主菜嘅。

最后讲一讲职员服务态度,感觉上人哋帮你量体温嘅女士个样有少少串,但系整体来讲服务态度都好好,上菜嘅时间都唔系话好耐,都可以再食嘅,但系就唔会食我上次𠮶啲了。