2019-08-27
同朋友心血来潮突然想食烧味,就由出发去左铜锣湾呢间算比较新开嘅黄金烧味,个装修好贴题,够晒霸气!挂系铺头门口可以见到嘅烧鸭、乳猪,已经流晒口水,卖相好得!而餐厅嘅餐牌更加写住「只做靓烧味」,都几过瘾~😄由于我同朋友有选择困难症,老细见我地咁惆怅,好主动咁推介我地d选择~落单态度好好,好友善好nice好有礼貌,好warm, 系人情味呀!最尾我地拣左个好抵嘅$208 二人套餐,包左烧味双拼、是日蒸品、骨汤时蔬同老火汤,两个人食够晒丰富~✨烧味双拼二人套餐可以任拼两款餐厅嘅例牌烧味,好人性化~我地拣左瘦叉烧同牛展,好入味,feel到系新鲜制作,牛展都好正,我三扒两拨就已经食哂,𩠌饭一流!不过挚爱捞叉烧汁嘅我觉得如果可以再多d叉烧汁会更加锦上添花,哈哈!✨拍蒜豉汁蒸鲳鱼有惊喜!原本以为蒸鲳鱼都好难有d咩特别之处,点知呢间嘅蒸鲳鱼非常好味!鲳鱼肉质好鲜嫩,份量都好够大,调味都好足料,铺满晒蒜同姜条,捞埋d汁简直一流!😍✨淮山杞子螺头炖鸡汤原本套餐包老火汤同白饭,我地转左老火汤做呢个淮山杞子螺头炖鸡汤,套餐转配都系加$25一位,但我觉得绝对抵,个汤好好饮,可以捞出鸡件同螺头、淮山等等配料,好滋补呀
✨烧味双拼
✨拍蒜豉汁蒸鲳鱼
✨淮山杞子螺头炖鸡汤
原本套餐包老火汤同白饭,我地转左老火汤做呢个淮山杞子螺头炖鸡汤,套餐转配都系加$25一位,但我觉得绝对抵,个汤好好饮,可以捞出鸡件同螺头、淮山等等配料,好滋补呀!~
下次都会再同其他朋友黎呢间餐厅撑台脚!😁