2022-06-17
系网上有好多人赞过依间烧味高质又好味嘅 "卤家",而且由5星级酒店经验丰富嘅老师傅用心烹制,绝对值得品尝咁美味嘅食品啦!餐厅环境设计简约,地方洁净,店员服务态度有礼,很不错的。下午茶时段有高质烧味饭/米线、自家制猪扒饭、鲜肉饺米线、凉拌小食等,都好吸引呢。食神叉烧饭 $58叉烧系我烧腊中最钟意嘅一款,所以系必食。色泽红红的叉烧,外皮亮闪亮嘅蜜汁,些少㶶嘅位置㪚发住炭火香气,半肥瘦均匀,叉烧都几厚,肉质松化,阵阵猪油甘香,肉味香浓,而上面就铺左太阳蛋,煎得啱啱好,流心蛋捞饭一流,配合爽脆清甜嘅蔬菜,非常讃!皇牌鸳鸯饭 $65这个一份有两款烧味,我拣咗烧鸭和豉油鸡,烧鸭味道甘香,鸭肉香浓,烧烤味散发出来,烤得外皮香脆,肉质鲜嫩 ; 另一款系豉油鸡,肉质嫩滑,不会有较多脂肪,就最啱我啦。套餐由饭转米线,滑嘟嘟,爽口有弹牙。话梅凉瓜片 $32另外小食拣咗本店嘅招牌菜话梅凉瓜片,这个绝对系清凉嘅小食,推荐!凉瓜完全入晒话梅味,没有原本凉瓜嘅苦涩味,食起嚟清甜爽脆,口感清新,美味嘅凉拌小食。套餐可以拣住家老火汤或热饮,老火汤每日新鲜熬制,声称不加味精。今日系猴头菇茶树菇红萝
皇牌鸳鸯饭 $65
另外一个餐配冻柠茶,冰冰凉凉,茶底清彻,柠檬清香,清润解渴。