2021-01-23
好耐冇上过嚟山顶,上次想来山顶广场都仲装紧修!今次黎就开晒舖头啦!但都饿饿地,咁岩比我朋友见到有佢最钟意食嘅烧味饭,仲要有炖汤饮!就忍唔住要冲入去食啦!就系鼎尚棋哥烧鹅汤馆!成间餐厅嘅装修都好有心思,都好突出到香港特色!仲好有怀旧风味添!去到山顶个地理位置梗系好好啦,𠮶度有个小露台可以行出去望风景😍讲完环境梗系讲嘢食啦,佢个炖汤真系好足料!真材实料!味道好够好好饮!啱晒我哋呢啲都市人好少饮汤!另外不得不提嘅就系佢嘅烧味饭,烧鹅系主打当然不错,但系佢个切鸡都好唔错!非常滑!肉好嫩!仲要好有鸡味添!最后再叫埋个无花果雪梨糖水,非常滋润啱晒呢个天气饮!饮落去唔系好甜,即系唔会落好多糖够晒健康!成个环境好好!又有汤饮又有糖水好有家嘅感觉!必定再去!
成个环境好好!又有汤饮又有糖水好有家嘅感觉!必定再去!