2021-04-15
蓝田食黎食去都系个几间,见到呢到开左间新嘅就试下,屋企人话呢间马鞍山分店经常排晒长龙,今日黎试下,意外地惊喜,环境干净整洁,食物份量多又好味,而且2楼都有几张大台,以后唔洗去其他地方食大排档,一家人直接楼下呢间就得😂我地叫左呢个晚市套餐,有3𩠌一汤+2碗白饭~一人一碗老火汤,味道唔错,唔会好咸,饮完唔会口渴,唔觉有落味精。烧味系呢个套餐必叫的一道菜,话晒呢间野都系食烧味最出名,我地叫左叉烧+酱油鸡🐔 叉烧系半肥瘦,完全不会腻,加上叉烧汁,送饭一流~酱油鸡刚好系鸡脾位,鸡肉系真心嫩,鸡皮薄冇肥膏,非常好食~值得再黎食👍烧汁薯仔牛柳粒一食个牛柳粒,即刻叮一声,估唔到呢到整得咁好食,有锅气,外面有d焦香内里肉质好腍,好食👍椒盐鲜鱿呢碟份量好多,系一般大排档的1.5倍份量,抵呀~炸衣系薄薄的一浸,觉得冇咁热气,个喼汁似系佢特登调过,不过我都系钟意就咁食,都已经好食~
我地叫左呢个晚市套餐,有3𩠌一汤+2碗白饭~
叉烧系半肥瘦,完全不会腻,加上叉烧汁,送饭一流~
烧汁薯仔牛柳粒
椒盐鲜鱿