2022-06-13
⭐️周末晚市自助餐(原价$728+10%) ❤️8.5本身对呢餐冇咩期望😂 但唔知系咪因为期待值太低,最后主食同甜品都令我有啲惊喜😳🌟冻海鲜有龙虾身、龙虾钳、蟹脚、生蚝等等~ 龙虾都算厚肉,亦唔似食擦胶~蟹脚都算鲜甜不过幼身啲😂不过生蚝就太咸🙈 三文鱼同油甘鱼鱼生都系厚切,仲要又新鲜又肥美🤤 🌟主食有好多选择🙊我最钟意嘅煎鹅肝都有,配埋梨汁冇咁腻又食多咗几件🤣 和牛扒同埋羊架都好嫩,有啲似慢煮嘅效果,估佢唔到咁高质👍🏻 中式嘅话,特别啲嘅有片皮鸭、炖汤同麻辣水煮牛肉,特别系炖汤够热又高质~粉面啲𩠌就完全唔吸引,冇乜人排🤣🌟甜品方面,所有甜品都十分唔错! 我最钟意嘅系焦糖芝士挞、面包布丁、草莓奶冻同埋芝士玛德莲☺️ 仲有每隔一阵就新鲜出炉嘅心太软!配埋任食嘅haagendazs雪糕真系好正😍 除咗一杯杯嘅雪糕,仲有haagendazs 脆皮雪糕雪条,食几条都抵返🙊因为屋企人有五折,所以最后每人$440 左右~ 以呢个价钱嚟讲都好满意,不过正价嘅话应该有其他更好嘅选择🙊