2020-09-04
虽然政府放宽左晚餐堂食,但系都系惯左拎返屋企食,所以今日都系继续外卖自取。但系原来餐厅话只要嗌左二人餐都包左免费送货,咁下次都系坐定定喺屋企等佢送上门。佢个外卖包得靓靓的,整整齐齐,仲好细心咁有个保温袋装住盒烧肉。因为佢哋系唯一一间外送嘅熟食韩式烧肉店。个安格斯烧肉餐仲包左一盒好新鲜嘅沙律菜,系俾你包住啲烧肉嚟食。而且佢好细心咁样画咗一张教学图,俾咗唔同嘅建议同埋选择你去自制啲唔同嘅生菜包。佢啲牛肉烧得好嫩,锁住晒啲肉汁系入边,牛味够重,有专人烧埋系唔同啲。另外佢嘅泡菜都超好食,可能因为老板娘系韩国人,所以啲泡菜都正宗啲,又唔会太辣,夹落去个生菜包度食又唔会腻。我哋仲叫咗个小食系炸粉丝紫菜卷,老板话呢个都系韩国小食嚟,最重要系我喺其他舖头未见过所以嗌嚟试吓。原来佢入边真系包住满满嘅粉丝,外脆内软咁几好食。
原来佢入边真系包住满满嘅粉丝,外脆内软咁几好食。