2010-06-05
今晚同个朋友饮完野去食个宵夜,一上iphone 入openrice度search就睇到附近有间我之前去过ge铺头,就系山林道呢间"夜烧"啦;不过上次赶住食完去同朋友玩,无时间慢慢坐。今次唔同,有时间坐下试下呢间野究竟得唔得。今次同上次间铺咁短时间竟然有好大分别,就系多左位,仲要装修过,唔知系唔系好好赚呢废话唔多讲,食评梗系讲野食先,今晚叫左-烧广岛蚝 -牛舌 -烧白蟮 -鸡软骨 -烧牛仔骨 -炸蟹蚶紧要之作:烧广岛蚝,吓死人咁好食,我同朋友都未食,嗅到都已经口水流流,一试即刻觉得紧要,我觉得上面D汁令到佢加左好多分。size唔系话好大,不过都正常,味道浓厚,有口感,然后...speechless...我地后尾叫多左一客,就系咁啰。赞好之作:烧白蟮,我自己钟意味道重既野食,个白蟮我唔觉得腥,几有味。 牛舌,其实我本身无咩点食过牛舌,不过今次试觉得几特别,好juicy。 炸蟹蚶,几趣致ge小食,食左咁多重味道,呢味就可以中和下,淡淡地又有蟹味。一般之作:鸡软骨,我觉得干身左少少,令到D味唔系好出,又唔系话难食,不过对我黎讲唔太吸引。烧牛仔骨,牛仔骨D味系
废话唔多讲,食评梗系讲野食先,今晚叫左
烧牛仔骨,牛仔骨D味系几出,好有牛味,不过D肉韧左D,破坏左我的好感。
环境:地方大左,梗系唔使讲坐得舒服左啦。装修,当然是新的整洁啦。赞好。
服务:中规中距啦,我都其实无咩点理佢地,挂住同我个朋友讲野,不过印象都正正常常咁啰。