2017-02-18
深宵食串烧已经成为一众夜鬼族嘅飞忽 听日同猪先生一齐放假 今晚唔玩夜少少点对得住自己啊晚上十时多 经过酒吧林立嘅宝勒巷 发现目标!系新开嘅串烧店「喜膳烧」猪小姐dinner后未够饱又口痕 所以决定入去为食一番 gogogo!店铺少少 但颇有格调 尚算企理 环境比较适合几个人嘅小聚会食下串烧饮下酒食物选择唔少呀 有两份底面都有嘅menu!选择恐惧症发作嘅猪小姐决定交比猪先生发板哈哈今餐有肉有菜有海鲜 相当唔错!首先上场嘅系蒜蓉烧广岛生蚝 juicy嘅生蚝唔会烧到干巴巴同缩哂水保留住海水汁嘅鲜味 加上惹味蒜蓉 先食蚝肉 后饮精华 $50三只好抵!烧鸡泡鱼干上次系日本居酒屋试后一食爱上烟韧耐嚼嘅口感加上独特鱼香味 相当可口 用尼佐酒一流!偏硬嘅佢需要时间去咀嚼沙嗲烧原条鱼肚认真惹味!鱼肚软腍吸味 完全吸收哂沙嗲酱嘅甜同微辣 咬落去仲会有沙嗲汁液渗出 好味!烧龙趸京葱卷给人惊喜 京葱已烧到半腍易咬嘅状态而不失京葱原有青涩味龙趸肉肉质爽弹 啖啖肉 两者感觉配合 入口满足海盐烧脆鸡皮烧至脆口 仲要系咬落去脆卜卜个只 系好邪恶嘅脂肪!明太子酿鸡翼卖相非常饱满 鸡肉肉质尚算嫩滑 明太子微辣更增添可口
听日同猪先生一齐放假 今晚唔玩夜少少点对得住自己啊 晚上十时多 经过酒吧林立嘅宝勒巷 发现目标!系新开嘅串烧店「喜膳烧」
猪小姐dinner后未够饱又口痕 所以决定入去为食一番 gogogo! 店铺少少 但颇有格调 尚算企理 环境比较适合几个人嘅小聚会食下串烧饮下酒 食物选择唔少呀 有两份底面都有嘅menu!
选择恐惧症发作嘅猪小姐决定交比猪先生发板哈哈
今餐有肉有菜有海鲜 相当唔错!
龙趸肉肉质爽弹 啖啖肉 两者感觉配合 入口满足
BBQ汁更突出肉味甜度 孜然粉散发独特辣香 十分适合腌肉 但前者更为吸引
讲左咁多肉 讲下啲蔬菜啦
一共叫左三款 烧菜心苗 盐烧韭菜同烧迷你茄子!
「喜膳烧」嘅串烧用心制作 质素唔错
系尖沙咀尼讲 价位亦比一般嘅为低 猪小姐对今晚嘅宵夜为食之旅大感满意!
题外话/补充资料:
用热石板放上即叫即制串烧以保温度 贴心!