2021-04-13 614 浏览
其实系禁堂食嘅时侯已经用过 #拎得lingduck 买过外卖,已经觉得好好食~今次决定落铺头坐下慢慢食~仲叫咗好多嘢食添💛💛包皮包鸡包皮卷、烧鳝、花甲粥系我哋Encore 咗2次,真系好好食包皮包鸡包皮卷﹕外面脆卜卜,入面包住类似饺子咁,好特别烧鳝﹕大啖大啖肉,再加上肉汁好满足,个泰式酱汁超正StarWar花甲粥﹕其实系男朋友钟意食,不过蚬肉大大粒都好饱满,正另外仲叫咗好多特别嘅嘢食蒙古烧韮菜﹕个汁好北方串烧感觉,不过个菜就韧咗DStarWar醉蚬配乌冬﹕好有酒香,再加埋面头有好香嘅麻油香,正~烧鸡肾﹕劲爽口明太子黄金春卵﹕原来系鹌鹑蛋,几得意~(图右)最后加单叫咗烧生蚝同烧蚬(又系蚬),烧蚬好有豉椒炒蚬嘅感觉,而烧蚝系好滑,少少蒜汁咁超好食~最奇怪就系叫咗支竹蔗茅根啤,但其实无竹蔗茅根味🤣🤣BTW不过海鲜会比较耐,所以最好一早落定单先~特别系生蚝,真系连壳烧,我哋等咗好耐先有得食~~---#荃湾 #彩虹串烧屋 #串烧 #海鲜  #荃湾黄店 #荃湾美食   #黄店 #黄色经济圈 #良心小店惩罚系列 #良心餐厅 #良心小店 #连猪 #文宣 #香港人加油 #hkfoodie #hkfood

今次决定落铺头坐下慢慢食~仲叫咗好多嘢食添💛💛

包皮包鸡包皮卷﹕外面脆卜卜,入面包住类似饺子咁,好特别

烧鳝﹕大啖大啖肉,再加上肉汁好满足,个泰式酱汁超正

另外仲叫咗好多特别嘅嘢食

蒙古烧韮菜﹕个汁好北方串烧感觉,不过个菜就韧咗D

烧鸡肾﹕劲爽口

明太子黄金春卵﹕原来系鹌鹑蛋,几得意~(图右)

最后加单叫咗烧生蚝同烧蚬(又系蚬),

烧蚬好有豉椒炒蚬嘅感觉,而烧蚝系好滑,少少蒜汁咁超好食~

最奇怪就系叫咗支竹蔗茅根啤,但其实无竹蔗茅根味🤣🤣

BTW不过海鲜会比较耐,所以最好一早落定单先~

特别系生蚝,真系连壳烧,我哋等咗好耐先有得食~~

---

#黄店 #黄色经济圈 #良心小店惩罚系列 #良心餐厅 #良心小店 #连猪 #文宣 #香港人加油 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodblog #相机食先 #香港 #食好西 #美食 #手机食先 #hkfoodiegram

2021-03-27