2019-12-27 1815 浏览
是日一班朋友黎庆祝平安夜,呢个烧烤场系井栏树村,我地黎左呢到烧野食好多年啦,入黎都几方便,大部分去西贡既车都会经呢到,我地系由坑口厚德街市门口坐11号小巴,留意系坐往彩虹港铁站方向既11号小巴,唔系去坑口村方向,上车时同司机讲声去井栏树,一般都会提你落,落左车后落隧道行去对面村口到,再直行行到最入就到烧烤场,烧烤场系最入既位置,假如揾唔到路都可以call店家,佢地都好肯带你入去。呢到需要预约定,因为佢地都要预人数,最少6人先起炉,唔够6个都要俾6人钱,而家要先俾500蚊订金到时找数时扣数,佢而家系150蚊一位任食,野饮就包一罐汽水/一支水。虽然冇讲明啦,但其实自带酒水零食果啲,佢地都冇介意既,有一次帮人庆生,我带左蛋糕,店家都会帮手雪住。呢到最开心既地方系店家真系好亲切,所以先会黎足甘多年。最正系无敌大草原,日头我都黎过,真系好好视野,系好岩带小朋友或狗仔黎亲亲大自然。分前后草地,近烧烤场呢片草地系有啲游乐设施,有千秋摇摇板呢啲。后草地近入口呢片黎,而家开放左俾人露营,日头仲有羊羊系到食草。佢烧野食位有上下两片,下边系露天位,上边系有得遮阴位,可以自己同店家要求坐咩位,有位佢地都会尽量

最正系无敌大草原,日头我都黎过,真系好好视野,系好岩带小朋友或狗仔黎亲亲大自然。分前后草地,近烧烤场呢片草地系有啲游乐设施,有千秋摇摇板呢啲。后草地近入口呢片黎,而家开放左俾人露营,日头仲有羊羊系到食草。佢烧野食位有上下两片,下边系露天位,上边系有得遮阴位,可以自己同店家要求坐咩位,有位佢地都会尽量配合。

食物种类都有写哂,睇落唔多,但食落唔会寡,而且质量高,啲食物腌得够味,丸都唔系差既丸。

食物会准备好哂,唔够可再添,添指定食物都可以。
任食

炉会帮手起好,中间自行加炭就可以。

最正食完唔洗自己执,食物又一早准备好哂,炉又有人准备好,咩都唔洗带,又可以亲亲大自然,好岩一大班人黎烧野食,最重要店家真系好亲切,所以黎左甘多年都仲会黎。
2019-12-24
庆祝纪念