2018-03-01
自从有小朋友之后,多数聚会都系同妈妈们,揾节目首要轻松方便,大人小朋友都照顾到。我最爱就系BBQ,其中小榄烧烤乐园,近年都系我最爱之一。呢个云海一色既美景真系百看不厌,望住个靓景烧烤,真系令人心情开朗。场内亦一如以往咁整齐干净。超过三十款精心腌制既烧烤食物,次次拎住个盆拎野食,都要左思右想一大餐,样样都咁吸引,食边样先好呢。另外设有小卖部,有啤酒汽水雪糕等售卖,价钱都算合理。随便夹就已经一大盆战利品啦,全部都好有质素,最出色系腌料,肉类都腌得够浓够入味。我其中最欣赏系黑椒猪颈肉同土匪鸡翼。黑椒猪颈肉肉质鲜甜,非常juicy,唔觉意烧耐左都唔干唔鞋。土匪鸡翼同谭仔果d有得挥,惹味十足,自家制出面买唔到架,必试。另外每次必食法包,记得加$2要埋个自家制牛油,法包烤2烤,加上融化左既牛油,西餐厅都未必食到咁高质素。园内仲有好几款自费烧烤食物,最巴闭出位都可算系乳猪喇,虽然我好想试下,但可惜冇咁多人一齐食。今次我拣左鲜味花蚬,冲冲水之后加入盐同蒜蓉,用锡纸包好,放炉边烧10分钟左右就得喇。睇下烧熟后只只都开晒口,蚬肉肥美饱满,仲要鲜甜多汁,比得上新鲜靓蚬架,每包仲要有4、50只,绝对抵食!去洗
另外设有小卖部,有啤酒汽水雪糕等售卖,价钱都算合理。
去洗手间望到宣传单张,原来仲可以搅生日派对,包埋独立屋同充气弹床,价钱合理。