2024-08-02
周末同男朋友去旺角溜达,经过时见到一间装修唔错嘅烧烤店,感兴趣就行去睇下菜单。啱啱又系午餐时间,就索性喺度食咗午餐。呢间店叫八木桥,位于T.O.P 4楼。呢间店有4种套餐,而我哋拣咗霞餐,一个人$438。好多款食物都系任食嘅,包括多款牛肉、鸡肉、海鲜等等。真心觉得真系好抵。仲未开始烧肉之前,先食一食我哋拣嘅前菜,牛肉粟米。香香嘅牛油味搭配上颗粒鲜明嘅粟米,香气十足,味道均匀,每一粒粟米都围绕住牛油嘅香甜味,好味。我哋仲食咗多春鱼。多春鱼嘅营养价值好高,具有护肤嘅功效。烧烤后嘅口感非常酥脆,鱼肉嘅味道亦都好鲜美,好味到爆。过后我哋就开始烧肉啦,可以见到拼盘上有多款和牛肉提供。有和牛三角腩、和牛嫩肩肉、和牛外腿肉等等。每款和牛肉各有特色,但系都一致咁好食,鲜嫩、香滑、有嚼劲、多汁。食到最后我哋肚子都好饱。食完之后我哋嘅结论系,食物质素都好高,环境亦都唔错,只要食得够多够开心,肯定值回票价。