2018-02-11
星期六夜晚,又系同朋友聚旧既时间之前有人介绍荃湾呢间串烧鸡煲都几好食,所以就过黎试下其实呢间既选择比我平时食既串烧店多好多,特别系海鲜,连龙虾都有!同埋佢鸡煲都有成四、五款选择,的确可以符合到大部分人口味蕃薯叶炒得十分野味,不过油腻左d翠玉瓜上面既调味料令本身淡味既翠玉瓜味道浓郁,而且佢既翠玉瓜水分十分足够!出面好多都系好干/硬,所以呢间烧得好好食,唯一有d烧耐左淋左d羊架的确系店铺推介食,调味适中,有羊肉既膻味,咬落唔太韧,而且有成只手咁大旧,唯一美中不足我觉烧得老左,外皮有d干龙虾冇谂过系咁大只,足足有成6旧,肉质鲜美结实,而且原只上,摆位卖相亦非常吸引!另外同女朋友叫左个椰子鸡煲,椰肉多,而且滚起时椰香四散。而且睇得出有花心思,特登落左红枣,令成煲既甜味更加突出!而放入去既鸡肉亦滑,而且清甜。我自己都饮左一碗汤底,清清甜甜黑毛猪豚肉68蚊有咁大份个人觉得好扺食,肉质ok,但肥肉部分感觉比较多总括黎讲,呢度既烧烤质素个人认为系中上,而且亦有椰子鸡煲/麻辣鸡煲等适合唔同人士,而且选择真系好多样化,下次黎又可以试新野食,值得黎试下!
之前有人介绍荃湾呢间串烧鸡煲都几好食,所以就过黎试下
蕃薯叶
炒得十分野味,不过油腻左d
翠玉瓜
羊架