2017-07-23 70 浏览
朋友住鲗鱼涌,今日放工揾佢食饭,佢就带咗我来呢间餐厅食串烧。餐厅地理位置非常方便,地铁站出行5分钟左右就到达。环境不算十分宽敞,但坐得舒服。见到食评不少人点二人套餐,我哋两个都跟住叫。第一道菜系一口生蚝,混上番茄酱令生蚝更鲜味。个人十分喜爱呢道鸡泡鱼干,非常香口,不但烟烟韧韧,而且愈嚼愈香。虾多士好香脆,虾肉肥美,混上酸酸甜甜的酱汁以及蟹肉令人印象深刻。沙白清甜可口非常肥美,而且鲜味十足,朋友赞不绝口。花雕味欠奉,但鸡翼烧得唔错。牛小排配上番茄及葱令到整体感觉冇咁油腻,牛味浓郁,未至于入口即溶,但都几好食。烧芦笋吸引之处系外层香烧,但内里依然有水份唔会太干呢个意大利饭绝对系今晚嘅亮点,大啡菇水份十足,黑松露味浓郁,意大利饭硬度恰到好处,非常好食。大话七几好饮,但下次饮会叫少冰,因为饮饮下越嚟越淡。埋单$514,价钱合理。

餐厅地理位置非常方便,地铁站出行5分钟左右就到达。
环境不算十分宽敞,但坐得舒服。

一口 生蚝

矶烧鸡泡鱼干

法式鲜蟹肉虎虾烤多士

清酒煮沙白

沙白清甜可口

非常肥美,而且鲜味十足,朋友赞不绝口。
花雕醉香烧鸡翼

花雕味欠奉,但鸡翼烧得唔错。

美国安格斯牛小排串

烧鲜芦笋

烧芦笋吸引之处系外层香烧,但内里依然有水份唔会太干

黑松露大啡菇意大利饭

青苹果乳酸梳打+冻大话七

大话七几好饮,但下次饮会叫少冰,因为饮饮下越嚟越淡。

埋单$514,价钱合理。
矶烧鸡泡鱼干
法式鲜蟹肉虎虾烤多士