1K
2019-01-02 3696 浏览
bookmark 左浪人好耐,今日终于约埋fd 一试. 其实朋友黎之前对放题兴趣不大,总觉得任食质素都麻麻. 但今次刚黎到攞第一轮野食已经打破左佢bias, 一边食一边话要介绍比其他fd 黎😂🤣Round 1...就系每样都想试d ,款式颇多. 最后实在太饱有d 都无试过🙈日式放题不可缺少就紧系刺身同寿司. 刺身寿司有甘海老,帆立贝,北寄贝,三文鱼,海胆寿司,鹅肝寿司,火炙三文鱼,蟹籽寿司等. 其中三文鱼几香,帆立贝亦都好肥美大粒. 火炙三文鱼可以再烧耐一点,炙烧油脂香如果重d 就更出色. 之后就到我最欣赏烧烤吧,照烧串烧全部热辣辣即烧. 有华味鸡,羊架,和牛串,帆立贝,香草猪肉肠,烧菠萝片...其中好喜欢烧菠萝片,烧过就更香甜,而且多汁无渣,真系好食和牛串,帆立贝,香草猪肉肠都唔错,加上酱汁烧过就更惹味. 仲有最欣赏羊架,忍唔住encore. 而且帮佢影大头照🤣 烧时间刚刚好,入面仲系粉红色大概7成熟. 肉质真系好软嫩juicy, 带点羊肉香但却完全唔骚. 点上一边略带甜味薄荷酱就更画龙点精. 呢道羊架真系好高水准,完全可以媲美之前去过其他西餐厅几百蚊碟羊架. 而且呢度仲可以任食,前

日式放题不可缺少就紧系刺身寿司. 刺身寿司有甘海老,帆立贝,北寄贝,三文鱼,海胆寿司,鹅肝寿司,火炙三文鱼,蟹籽寿司等. 其中三文鱼几香,

和牛串,帆立贝,香草猪肉肠都唔错,加上酱汁烧过就更惹味.

. 而且呢度仲可以任食,前提系要食得落🤣最后我都食左3旧就必须停手,太饱

后来听店员讲,平时食羊架多数黎自new zealand,但呢道羊架黎自蒙古,所以口感上就更出色

金菇肥牛卷还不错

除左自己攞,亦有menu可以order 更多菜色. 芝麻鸡翼几香脆,仲有杂锦天妇罗同吉烈炸物.
朋友吉烈大虾同天妇罗虾都各叫左一客,试完我强烈建议大家喜欢炸物既话选天妇罗就够. 吉烈相对炸粉更厚,油腻感更高. 倒不如留肚空位食多d 烧物寿司

烟肉芝士焗生蚝,唔知系咪焗耐左,呢款蚝无咩味亦较干. 反而炸蚝唔错,多汁无腥味

除左乌东仲有炒饭等,原本9成饱无打算叫,但听到隔离枱女仔讲左几次乌东好好食🤣所以选左呢款乌东,其实就系紫菜,蛋加上乌东. 汤底简单带上紫菜香,捞匀蛋mix 上乌东,刚食完油腻炸物再饮啖汤几舒服. 乌东口感亦唔错,唔会太腍.

一边既系日本梅酒,酸酸甜甜大爱. 除左梅酒仲有日本清酒,酒味相对较浓烈,岩好酒之人.
其他放题一般饮料都齐,不过太常见个人就无太大兴趣,反而推荐试下日本酒同佢既日本鱼汤,相片篇幅有限就唔post. 系好足料三文鱼同白萝卜熬煮而成,呈乳白色香甜浓郁,赞

最后甜品控既我紧系唔可以错过甜品吧.水信玄饼晶莹剔透实在好靓,口感类似jelly, 味道清清地还不错

每日应该有唔同雪糕供应,当日有绿茶,柚子同芝麻. 柚子清新,芝麻都几香,反而绿茶相对失色.

另一道喜欢甜品系焙茶芝士蛋糕,焙茶味意外地颇香浓. 豆腐奶冻亦唔错,带豆腐淡淡香味.
伯爵茶卷蛋同菠萝蛋糕就普通. 除左蛋糕,仲有水果可供选择,好酸既我夹左一堆blueberry 同raspberry. 最后实在太饱无试到抹茶蕨饼,即制creme brulee同水果pancakes. 等下次再黎试埋先!

overall 无限时,坐得阔落舒服. 服务亦唔错,上菜快,职员有礼貌而且主动refill 水茶. 计番每人都系328,比平时放题贵d 就有高好多食物质素同环境,个人觉得性价比好高. 下次有fd 想食放题都会encore 呢间

• 烧菠萝
  • 烧羊架