2015-07-25
第一次食呢种菜,感觉好特别,虽然有部份食唔惯唔啱我口味,但好味的就食上瘾三个人,叫左人个烧羊肉薯条,一人一只咖哩角,一个咖哩饭配鸡,感觉刚饱先讲唔好食嘅:咖哩角我会同香港嘅咖哩角比较,首先个皮,呢个较硬身,我本身用叉吉起想一口咬落去,其实系咬得开,不过要用少少力有d担心可能会一咬成个跌落黎,最好放弃左,香港的食起黎较方便过瘾,而且春卷皮系一样极香嘅东西到馅,系咖哩猪肉仲有薯仔,因为个皮太重嘅感觉连馅都令我觉得腻,咖哩味偏淡,香港的惹味好多,结论:唔洗试继续唔好食:咖哩饭配鸡(唔记得影)其实佢唔系咖哩,我唔记得个名, 佢个样似咖哩但其实系椰奶同nuts等做成嘅sauce,我发觉佢d咖哩永远偏淡,在此声名本人唔系食好咸,饭系印度米,我唔钟意食印度米,佢果种干得黎好淋好似浸湿咁好怪,不过我之前食过印度米都系咁,应该系我食唔惯好好好好食:烧羊肉配薯条真系太好味,谂起都翻寻味,烧羊肉份量好多同薯条比例好配合,羊肉薄薄焦香,yummy, 有羊肉味唔膻薯条好香,白色绿色嘅sauce唔识形容咩味但好,我以前食过烧鸡沙律,沙律菜同d重口味嘅sauce我觉得减却得你本身想食沙律嘅fresh,所以配薯条最好
先讲唔好食嘅:咖哩角
继续唔好食:咖哩饭配鸡(唔记得影)
好好好好食:烧羊肉配薯条
真系太好味,谂起都翻寻味,烧羊肉份量好多同薯条比例好配合,羊肉薄薄焦香,yummy, 有羊肉味唔膻薯条好香,白色绿色嘅sauce唔识形容咩味但好,我以前食过烧鸡沙律,沙律菜同d重口味嘅sauce我觉得减却得你本身想食沙律嘅fresh,所以配薯条最好,同埋佢辣都几辣所以记得叫小辣试左先