2020-12-14
来自日本大阪嘅ふたご烧肉喺香港已经有两间分店了,我到最近先至有机会试。第一次嚟冇得食,因为我哋冇订位呢~想食嘅话我提议要预先订枱,好似我咁摸门钉就唔好啦。▫️野菜盛合 (HKD65)- 拼盘有鲜冬菇,洋葱,鸡脾菇,芦笋。我觉得食烧肉点都要食吓蔬菜先得。▫️上等盐烧牛舌 (HKD78) - 呢个牛舌连平时唔系几好嘅我都觉得正!盐烧好惹味,完全渗入晒啲牛舌到!▫️三点盛 (HKD148) - 黑豚腩肉,猪颈肉,鸡腿肉 - 谂住呢个拼盘乜肉都有啲,除咗牛肉都想试吓其他肉。其实𠮶晚嘅主角系👇🏻▫️大得惊人牛小排(HKD188)呢块鹿儿岛和牛扒系店内人气No. 1食品。Size 都几大块但就唔算厚。上枱时店员会帮你烧呢块牛扒嘅,应该系怕呢块牛扒太大块啲食客唔识整挂。开始前会和其他店员一齐叫口号,真系好有喺日本食烧肉嘅气氛㗎。烧到咁上下就会帮我哋剪开件牛扒,然后简单地咁讲解下牛扒唔同嘅部分。牛扒边肥膏比较多,店员推介我哋包住块生菜一齐食,我哋试完后觉得油腻感真系冇咁重㖞。牛扒其他部位都好正,肉质好嫩滑又冇筋,入口仲要即溶呢!呢个我觉得系必点嘅!要预订㗎,订枱时记得订埋块牛扒!我哋帮衬𠮶晚咁啱有枱日本人坐喺
其实𠮶晚嘅主角系👇🏻
▫️大得惊人牛小排(HKD188)
呢个我觉得系必点嘅!要预订㗎,订枱时记得订埋块牛扒!
我哋帮衬𠮶晚咁啱有枱日本人坐喺附近,听到店员讲日文嘅时候有一刻真系以为自己喺日本呀😂