2024-01-16
今次去咗尖沙咀嘅烧肉店,一入去就觉得自己好似过咗海,顿时置身喺浓浓嘅日本食堂气氛中。首先牛舌啲切工几薄,烧起上嚟外皮微焦,里面肉质保持住弹牙,食落口感正!👅同桌叫咗盘和牛他他,佢个烟熏做法真系出晒彩,配上生蛋黄搅拌,每啖都滑到畅快,食落嘅质感绝对掂过瘾!鸟肶肉又系亮点,肉质鲜嫩多汁,啖啖肉香,一滴酱汁都唔少,真系啱晒啖啖肉嘅朋友。😍至于芝士吉列鸟肶肉饭卷呢,中间嘅鸟肶肉炸得啱啱好,唔会过龙,又保持住肉汁,再层层包住整个米卷,底下嘅鱼子每啖都爆汁,呢个绝对系相机食先嘅佳品📸!最后,个野菜组合都唔可以少,烧得嘅南瓜同白菜配上牛油,口感滑又香,令整体餐点更加平衡。喺呢度烧肉,每样嘢食都有佢独特嘅味道,真正做到每次嚟都有新惊喜啰!总括嚟讲,呢间烧肉馆嘅食物质素系完全符合晒啲网上好评,满足晒我嘅味蕾。🔥