餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
朋友上次食过一次话好正,今次揾埋我黎一齐食,门口有打卡位同黑色和牛影张靓相,然后入面好大,座位一卡卡又阔落,呢度主打和牛烧肉!仲有过百款其他美食比你任叫任食!用iPad点餐。最型系会用运输带传送食物,节省时间又卫生。我地叫左Course C 日本产黑毛和牛放题(120分钟用餐时间),入面有:🔅舟盛合(牛&豚&鸡&海鲜&野菜)🔅桶盛(牛肋肉&牛里脊肉&豚肉&鸡)🔅极上花盛合(和牛牛肋肉&和牛里脊肉&里脊肉&牛外横隔膜&豚肋肉&牛舌&蔬菜)🔅是日宝箱(当日新鲜即切)🔅鳗鱼白烧是日宝箱系现切和牛呀!一打开个宝箱,干冰做既仙气喷出黎!🤩🤩🤩即时好wow! 里面装住果块和牛超靓!叫「和牛薄炙里脊肉」!布满雪花❄️油脂均匀,薄薄一片,店员细心地问我地要食熟d定生d, 再帮我地烧埋,入口果阵和牛非常鲜嫩,满满油脂感😍😍😍口感极佳!肉汁和口感一流!🌸极上花盛合,入面有齐和牛既不同部位,每款都几片,比我地每样都试d,肉质也非常优秀,口感细腻。🛶舟盛合,海鲜有海虾和带子,烧烤后散发出鲜味,也有猪肉和鸡肉。另外,桶盛的牛里脊肉和牛肋肉口感丰富有层次。🐟烧鳗鱼,自己慢慢烧控制火候,烧得金黄,外皮香脆,鳗鱼冇骨,

🔅舟盛合(牛&豚&鸡&海鲜&野菜)
🔅桶盛(牛肋肉&牛里脊肉&豚肉&鸡)
🔅是日宝箱(当日新鲜即切)
🔅鳗鱼白烧

极上花盛合

舟盛合

桶盛

另外,桶盛的牛里脊肉和牛肋肉口感丰富有层次。

🐟烧鳗鱼,自己慢慢烧控制火候,烧得金黄,外皮香脆,鳗鱼冇骨,如果有鳗鱼汁就更佳。

🤤食完以上头盘,其实已经7、8成饱,你仲有位既话可以继续叫,我地又忍唔住叫炸蚝、黑松露薯条,又encore左几碟「和牛薄炙里脊肉」🤩🤩🤩

日本雪糕雪条

🍨仲有雪糕柜真系唔好错过!因为全部都系日本直送既雪糕呀!乐天和明治雪糕牌子,款款都好吸引!北海海云呢拿雪条、宇治金时、角十棒、抹茶雪糕饼….(太多啦不能尽录)令人有选择困难😂😂我哋拣左平时较少食到既「白桃乌龙雪条」,日本出产既雪糕雪条一定有质素!😋好好食!但我地太饱,食唔到好多款。

🥤野饮都有好多款, 特别响中间位置有自家调制既生果特饮!

服务很好,环境舒适,这餐厅提供高质量的和牛,价格也相对较高,这是一间值得一试的烧肉放题

📍地址:佐敦佐敦道31-37号百诚大厦3楼(港铁佐敦站A出口)
极上花盛合
舟盛合