2021-08-18 2888 浏览
烧肉控黎讲,每个月食一次豪华烧肉应该都唔算太过份吧!之前有朋友推荐过我黎呢一间和牛专门店食过已经留下过深刻既印象!过左1年后呢间烧肉店仍然屹立系尖沙咀果然唔简单!前菜拼盘个名看似简简单单既前菜拼盘其实一d都唔平凡,款式多又带豪华感.炸和牛肉丸外层酥脆干身唔油腻,炸成金黄色.内里和牛充满肉汁又带住浓厚牛和,牛肉入口香软唔会柴.和牛饺子饺子皮薄而且煎得香脆,咬开溢出牛肉汁,味道浓香又唔会过腻.胡麻小白菜小白菜煮得够腍又带点奶油香,加上胡麻酱带住麻香更香滑.和牛海脆寿司寿司饭上铺上生和牛片,和牛片上再加鲜奶黄色既海胆相当豪华又吸睛.牛肉同样软腍无筋,和牛质感好滑而且再加上creamy既海胆就更香嫩又鲜甜.蕯摩牛牛肋肉盛合特上牛肋肉3款牛肋肉中最软腍及牛脂最浓厚.牛脂浓而不膻,入口唔需要多咀嚼就系口中溶化.上等牛肋肉无觉得系3款中最平均既牛肋肉,肉质同牛脂分布都适中.入口带弹性又唔会过油腻,食完都唔会觉得过heavy.牛肋肉牛脂较前2者少,如果无咁钟意牛肉过肥腻既人就啱晒.虽然牛脂较少但同样充满肉香.盐葱牛舌包入口绝对满足到大家对牛舌既欲望!牛舌够厚身!系我食过咁多间之中暂时见过最厚既牛舌.牛

前菜拼盘
炸和牛肉丸

和牛饺子
饺子皮薄而且煎得香脆,咬开溢出牛肉汁,味道浓香又唔会过腻.

胡麻小白菜
小白菜煮得够腍又带点奶油香,加上胡麻酱带住麻香更香滑.

和牛海脆寿司

蕯摩牛牛肋肉盛合

特上牛肋肉

上等牛肋肉

牛肋肉

盐葱牛舌包
入口绝对满足到大家对牛舌既欲望!牛舌够厚身!系我食过咁多间之中暂时见过最厚既牛舌.牛舌充满牛脂香而且香浓唔会过份腻重.内里既盐葱馅好夹,葱花香令牛舌香味更突出又香.

• 前菜拼盘
  • 蕯摩牛牛肋肉盛合