2022-06-29
疫情仍然反覆不定,趁未收紧措施,真系要继续疯狂咁食食食呀,咁先可以舒解到压力架嘛。今晚去左呢间神灯烧和牛烧肉放题店, 一坐低觉得环境都唔错,卡位宽敞,椅背高,有足够私隐度。格上放有三层架、神灯造型的烧肉汁及原樽粉红盐,喺调味料提供方面真心觉得做得好体贴。餐厅用神灯黎做主题,墙身画左阿拉丁,灯神同茉莉公主嘅图画,仲一直播著阿拉丁嘅主题曲,好似去左廸士尼咁😊放题分左3个level,我地叫左lv.2,咁就可以order埋d特饮,安格斯美国牛同水产,价钱每位$297加一。食物款式超过80款,有烧肉、寿司、刺身、海鲜热食、甜品等,唔洗灯神出黎都可以达成我嘅愿望呀。呢度有开心share鸡泡鱼干,我见到真系好开心呀,两面烧至软身有少少㶶脆,烧完剪开一条一条,油脂清香,好好食喔~唔同部分嘅美国牛,啲油脂分布都几靓,食落都好重牛味,肉质软腍;油花受热后,与肉质溶为一体,汁多味美,即使encore都keep到水准。刺身好新鲜靓,油脂分布平均,三文鱼同油甘鱼都系厚切,质感厚实真系好食好多。加埋鲜甜嘅带子,忍唔住再黎多round,寿司都几好食,不过太多野食,唔可以试到太多款。叫左d脆卜卜嘅炸物小食,可以一边食
唔同部分嘅美国牛,啲油脂分布都几靓,食落都好重
叫左d脆卜卜嘅炸物小食,可以一边食一边烧。
特饮方面真系好多选择,好辛苦下拣左综合水果茶,甜味重,水果系罐头杂果;然后叫左华田火山脆脆,超级好饮,够冻够味够脆,可惜qoua已满,试唔到雪糕红豆冰同失传左嘅黑牛冰🤣
值得一提嘅系竟然可以任饮OOHA𠮶只0糖0卡0脂汽水,送埋Anson lo陪你💗抵呀
甜品自助区有氹得小朋友好开心嘅朱古力喷泉同多款蛋糕,唔岩心水仲有雪糕饮食,西瓜同熊猫雪条真系唔系度度有。
整体食物款式味道非常满意,烧肉之余仲可以食到放题嘅食物👍👍