2017-09-15 126 浏览
好耐冇食过咁好味嘅烧肉啦!有我最爱嘅日本和牛啦,仲有龙虾,美国牛,同羊架,作为一只食肉兽,真系好满足!首先,成晚嘅highlight,我不得不提嘅系只龙虾!上嚟果阵条须仲系度郁紧,证明真系好新鲜!只龙虾汤开左两半,一定要壳向下咁摆系个炉上面,唔系嘅话d膏就跌晒㗎啦!烧左大概10分钟,店员就话俾我地知差唔多食得㗎啦~ 依个时候就要将尾同头分开,再倒d牛油蒜蓉汁上去,食住条尾先!个牛油蒜蓉汁同只龙虾简直就系绝配!龙虾嘅鲜味再搭配牛油蒜蓉嘅香味,只能够用人间天堂四个字嚟形容!真系好有冲动再嗌多只㗎!!日本和牛哩,我地就点左个拼盘,一共有三种 -- 柚子和牛他他,黑松露和牛柳串,同埋盐烧和牛柳。柚子和牛他他系要生食嘅,其实系我第一次食生牛肉,都系一个不错嘅尝试!柚子加和牛嘅搭配好特别,俾人开胃消滞嘅感觉,绝对值得尝试!黑松露和牛柳串嘅黑松露味都好香,同和牛味系绝佳嘅搭配,摆落嘴果下,真系会完全陶醉于依种香味~盐烧和牛柳都好香,d盐带晒和牛嘅香味出嚟,好味道!除左日本牛,我地亦都点左美国牛,下面依幅图就系美国黑毛牛巨龙肉腹肉,听个名都知劲lol 相对于和牛,美国牛嘅特性就系牛肉味会再重d,口感亦

盐烧和牛柳都好香,d盐带晒和牛嘅香味出嚟,好味道!

除左日本牛,我地亦都点左美国牛,下面依幅图就系美国黑毛牛巨龙肉腹肉,听个名都知劲lol 相对于和牛,美国牛嘅特性就系牛肉味会再重d,口感亦都会实d,钟意边种完全系取决于个人口味。依份美国牛嘅牛香都真系好浓郁,完全满足到我对牛嘅欲望哈哈!

依个纽西兰羊架绝对系物超所值,两只都系68蚊咋!比起牛,羊真系要烧耐好多,睇住佢系个架到,真系流晒口水!好满意佢地恰到好处嘅羊骚味!

除左上面嘅嘢,我地仲嗌左鸡肾同杂菇。个杂菇有好多种唔同嘅菇俾你慢慢烧,钟意食菇嘅你一定唔可以错过啦!我自己嘅话,始终最钟意嘅都系金菇哈哈~
2017-09-11