2020-11-06
冇得去旅行,真系好挂住日本既野食,唯有系香港食下日本野止住瘾先啦😭呢日嚟到铜锣湾食烧肉放题,有A5黑毛和牛任食,认真好期待!首先有个刺身拼盘,甜虾唔错,其他就一般。跟住有个海鲜拼盘,有蚝、鲍鱼、虾、扇贝仲有甲罗烧。最钟意系甲罗烧,满满既蟹膏蟹肉捞埋蛋浆,系幸福既感觉!跟住当然系重头戏-A5黑毛和牛!和牛有一定既厚度,唔会太薄,A5级数既食落虽然未至于入口即融,但油脂香好重,咬几口就化开。A4既油香冇咁重冇咁腻,肉味浓啲。我比较钟意A5,男朋友就话钟意A4。但系呢个质素可以任食,抵!除左烧肉之外,都有唔少其他种类既野食,例如寿司、沙律、炸物、蔬菜类等。试左几件寿司,小小一件好可爱,而且味道又唔错㖞!冷乌冬都好烟韧!不过我地唔敢食太多,都系主攻返烧肉🤤最后甜品竟然系Movenpick雪糕,我既最爱呀!食完超满足,不过都有啲腻,唔系食肉兽既我应该几个月都唔想食烧肉啦😆
首先有个刺身拼盘,甜虾唔错,其他就一般。