2017-07-06
大少收早,又可以出去揾好嘢食,呢啲时间唔洗同人迫就最开心~ 近来发现油麻地多咗好多好嘢食,于是行去望下~ 大少话好想食日本嘢,而我又好肚饿,放题就最好。路过见到呢间放题有烧肉,又有刺身,价钱仲要好抵,唔洗考虑,一于试下。$178 有咁多款嘢食,好抵,我地再加$40升级,因为个牛肋肉同带子刺身好吸引。先黎一个刺身并盘,件件都好新鲜呀…仲有马刀贝真系超好食,爽口鲜甜,大多数放题嘅刺身都好一般(除非系贵嘢啦)再黎叫咗牛肋肉,羊架,一口和牛,猪背肋,卖相都好新鲜,而且系肥瘦适中,先试牛肋肉,好多汁,冇点调味料都好好食,而且牛味超浓,升级咗真系冇错,猪背肋之前都冇试过,原来系好爽口,有少少猪油香味,但又唔觉得好肥腻,好食!一口和牛粉红色架,入口啲牛油出晒黎,正呀!其实其他嘅肉都好好味,好多时啲烧肉一系用腌料腌过,一系就用梳打粉,搅到冇晒肉味,呢度啲肉真系唔错。另外仲叫咗海鲜,佢地都配大量蒜蓉,烧完真系好香。仲有天妇罗,即叫即炸,啲粉浆唔会太厚,好脆口。正!最后再叫多次猪背肋同牛肋肉,食完想再去食呀!总结:店舖虽小,但食物质素真系好好,呢个价钱真心抵食!
一口和牛粉红色架,入口啲牛油出晒黎,正呀!
另外仲叫咗海鲜,佢地都配大量蒜蓉,烧完真系好香。
仲有天妇罗,即叫即炸,啲粉浆唔会太厚,好脆口。正!
最后再叫多次猪背肋同牛肋肉,食完想再去食呀!
总结:店舖虽小,但食物质素真系好好,呢个价钱真心抵食!