2017-09-07
平时食开既都系韩烧既烧肉,今次就试下日式既烧肉。呢间系同事介绍去既,入到去,店员安排左我地坐卡位,几舒服。跟住店员会放底一壶水比我地先已"针"水落个杯度。呢间野系用ipad 落野食既,我同两个靓靓朋友都系一齐拣左食烧肉既,仲有汽水可以拣埋,我就怕汽水太甜,拣左乌龙茶。禁左落单之后,过左阵,店员就拎左d 前菜比我地呢个豆腐几滑,但好易一夹就烂,可能系唔够冻既关系挂?但个酱好好味。之后仲有大大碟沙律,d 生菜同沙律菜都好新鲜,捞埋d 三文鱼粒粒同蟹子,好好食,同埋唔太酸,几正既。到主角出黎啦,佢个烧肉分别有牛,猪同鸡,仲有d 菇同茄子。排得都几靓,哈哈。d 鸡肉呀,牛肉呀同猪肉呀,都冇雪藏味,烧完d 肉都唔洗"点"汁都好够味,而猪肉唔算好肥,只系个边位有d d 肥肉甘。仲有要提一提,佢个汤,唔系面豉汤黎,系鱼汤黎,几浓又够热,好钟意饮。野食真系好好食,不过佢个餐系冇配甜品既,只系有野饮。同埋呢,埋单比较烦,可能因为坐既位置问题(角落位),举手揾人系有d 难,唔会有店员望到甘,要差唔多行到出去近门口位先揾到人埋单T.T
呢间系同事介绍去既,入到去,店员安排左我地坐卡位,几舒服。
跟住店员会放底一壶水比我地先已"针"水落个杯度。
禁左落单之后,过左阵,店员就拎左d 前菜比我地
野食真系好好食,不过佢个餐系冇配甜品既,只系有野饮。