2017-11-29
约左几个朋友食饭,其中一位大赞极推呢间大阪烧肉,话好好好好食😂😂 见天气又冻冻地,大家就决定去试一试佢🤘🏻🤘🏻大阪烧肉位于尖沙咀绵登径,系k11行过去只需要2分钟,十分方便👍🏻不过听闻呢到好难book位🤔 因为朋友识呢到既老板先book到。去到又真系爆场既,今日仲要系星期一,大家如果想试记得打定去book啦🤗餐厅内唔算好大,不过都内纳到三四十人既,佢系新式既烧肉餐厅,有条通系炉上,烧完都唔会太大阵味🤧十分爱好牛脷🐮👅既我,当然就要点呢到既特上牛舌啦,仲要系厚切个只🤤 其实呢到有好多款牛舌拣既,有薄有厚有唔同level价位。我地拣呢只属于最贵,一碟只有四块,不过真系好好食😳 食牛脷最著重系口感,差既牛脷点烧都会韧,呢到既牛肉脷口感一流,超有咬口,完全唔韧,咩调味料都无落但都味道都好正,十分推介呢块大过我块既系大得惊人牛小排😂 个名劲搞笑,不过都match既,真系好大块,不过佢系薄身的,所以唔会话好饱。当集齐几台客人都点呢块牛小排后,几位店员会一次过上同呢款牛去唔同枱,并且会request全部食客系佢将牛小排放落炉时嗌”yoshi”😂 几枱食客加几个店员大嗌时令气氛十分高胀好得意🤣 呢块牛
呢块大过我块既系大得惊人牛小排😂 个名劲搞笑,不过都match既,真系好大块,不过佢系薄身的,所以唔会话好饱。当集齐几台客人都点呢块牛小排后,几位店员会一次过上同呢款牛去唔同枱,并且会request全部食客系佢将牛小排放落炉时嗌”yoshi”😂 几枱食客加几个店员大嗌时令气氛十分高胀好得意🤣 呢块牛小排认真几好食,肉质鲜嫩,牛既油香味浓郁,食完个阵牛味会系口腔徘徊🤤 真心正,系薄左d,如果厚少少有d咬口会更正。
呢个血淋淋一砖既就系钻石牛肋肉💎🐮 佢比较厚身,手掌咁大块到,由于佢外貌唔特别吸引,我地都摆左一阵先烧。
店员帮我地烧完再加秘制汁就食得,大约烧左4分钟💨 一咬落去肉质极度嫩滑,佢仲要有d厚度,好有咬口,好似牛柳咁林,加上个酱超级好食!!!! 食完系要encore嗌多份的🤦🏻♀️🤦🏻♀️ 同牛小排唔同既系,牛小排比较倾向食牛既原味香味,牛肋肉系有咬口同加左酱算直是perfect池
超级肠控既我亦唔可以错过呢到既一壶牛大肠,佢有几款唔同既牛肠比大家拣,有牛小肠个d既。呢个一壶牛大肠超级肥美😂😂 大家见唔见到d肥膏,食完好有罪恶感🤦🏻♀️ 但真系好肥美🤤🤤 我食左两粒,一粒有少少韧,一粒就好好味唔韧,可以摆侧边个d个火弱少少无咁快熟🤔 佢烧完会有个酱揸系肠面再灶烧多阵既,个酱辣辣地好野味。
牛肠本身系原条用壶上既,壶上面就系秘制酱料😍
我地仲嗌左蟹盖🦀,好多蟹膏好足料😍 同矶丸水产食既一样咁好味😋
佢比较特别既系会跟一叠紫菜上,原来蟹膏配上紫菜味道系咁夹嫁🤤 仲无咁腻添感觉!
食烧肉又点可以唔叫野饮呢,呢杯系蜜桃茶,唔太甜,唔饮酒既朋友可以嗌呢d茶类消个济🙆🏻
食完晒野店员会为每位食客送上一杯麦茶同yogurt消济😌 好贴心😳 因为真系食到劲饱🤦🏻♀️ yogurt系唔甜的,酸酸地几好👍🏻
总括黎讲,呢到既牛十分十分出色👍🏻👍🏻 要比十个赞佢🤣 真心推介大家去食!绝对可以同系日本既烧肉餐厅比美!!! 我地仲嗌左d热锅饭例如葱伴玉子饭,会有饭焦超正😍 猪肉类都好食既不过唔系话特别出色,大家可以focus番系牛🐮🐮🐮🐮