2023-04-02
今晚收工去食期待而久既烧肉!Yeah!地点选址为食物高质既日式烧肉店叫烧肉801,位于尖沙咀加连威老道,地理位置好方便。烧肉801餐牌有烧肉盛盒,黑毛和牛盛,豚肉盛,鸡肉盛,海鲜盛,名物菜式,牛猪鸡海鲜,蔬菜,汤同面饭,甜品,饮品等。盛合肉类有分单份同双份,做唔同价钱。仲可以加钱要米饭,冷面或者生菜。落单扫QR code。801盛 Double $388 另加一801盛 Double包三款肉,分别有大判焼!黒毛和牛肩胛肉,腹前牛小排同葱盐味鸡腿肉。大判焼!黒毛和牛肩胛肉大判焼!黒毛和牛肩胛肉一客两大片,一烧就著火,好快就食得。食落非常嫩口,完全唔韧,个烧汁都好好味。黑毛和牛果然好味。跟左两只温泉蛋,和牛沾蛋浆食更加滑溜同有蛋香,蛋配烧汁一流。腹前牛小排一客六块,切得较厚身,需要咬下。葱盐味鸡腿肉一客9件左右,皮滑而肉嫩,我地烧到㶶㶶地先食。另上葱盐酱比你点鸡肉。用生菜包住更好食。黑毛和牛小排(汁烧)$128 另加一呢个黑毛和牛小排系名物,系散叫。一客有4片,烧一阵就食得,肉质嫩口而肉汁丰富,烧肉汁味道到位。好味道。生菜 set +$25 另加一生菜都有六七片左右,有大有细,新鲜爽脆,包
801盛 Double包三款肉,分别有大判焼!黒毛和牛肩胛肉,腹前牛小排同葱盐味鸡腿肉。 大判焼!黒毛和牛肩胛肉
大判焼!黒毛和牛肩胛肉一客两大片,一烧就著火,好快就食得。食落非常嫩口,完全唔韧,个烧汁都好好味。黑毛和牛果然好味。 跟左两只温泉蛋,和牛沾蛋浆食更加滑溜同有蛋香,蛋配烧汁一流。 腹前牛小排一客六块,切得较厚身,需要咬下。
泡菜牛肉汤用汤碗装住,入面有唔少牛肉片,仲有好多蛋花,加泡菜,红萝卜丝同葱条,都好多料食。个汤味道少少辣,唔油,加左少少白芝麻粒。呢碗汤相对较平又饱肚。
呢度有免费wifi用。个炉好够力,所以d肉烧得香口好味又快。装修光鲜新净,座位舒适。总括而言,黑毛和牛果然高质,值得黎一食再食。