讲起好味+高质嘅烧肉, 第一时间实系念起“安平烧肉”, 而且佢仲要位处荃湾嘅大鸿辉, 约fd食一讲就知边度, 识食一定系食最多种肉个set吧.==============================澳洲M5和牛吃到饱set==============================Li个set有成81款不同种类嘅牛, 猪, 鸡, 台式小食任点. 就系钟意台式餐厅嘅环境同服务, 因为除左食物质素, li度嘅店员嘅服务都令人食得好畅快. 我地一坐低无耐就送上厚切牛脷芯, 系好正唔使牙力一下就咬开嘅口感劲想encore.🥩出去𢳂碗饭<珍珠米正👍🏻>当然要淋上一大pat樱花虾吧, 我仲夹左好多蒜片, 葱再加台式卤水汁真系好正呀. 🥩咁大个雪柜d饮品种类多到念起饮咩都有齐, 小朋友多数都饮雀柠. 我就钟意饮店家自家制各款茶类, 食烧肉饮茶绝对系解肥腻perfect而且唔会好似罐装汽水好易就饱, 个人推介甜度适中嘅蓝莓🫐果茶.🥩哗…. 我地点嘅order劲快送到呀, 每一个方形嘅盘入面都系一睇就知非常靓嘅高质烧肉, 澳洲M5和牛油花分布好均匀, 真系辣一辣几十秒就食得, 要赞嘅
澳洲M5和牛吃到饱set
牛舌芯

樱花虾饭

M5和牛

哗…. 我地点嘅order劲快送到呀, 每一个方形嘅盘入面都系一睇就知非常靓嘅高质烧肉, 澳洲M5和牛油花分布好均匀, 真系辣一辣几十秒就食得, 要赞嘅就系食左几转都无话变左d低质野.
牛仔骨

三角牛肩肉, 美国SRF极黑牛, 牛肩胛肉, 好大件又入味又juicy嘅牛仔骨, 盐烧牛舌, 好高质👍🏻.
猪大肠

猪五花系惊喜, 识食一定系蔬菜雪柜拎好多生菜🥬包住d肉食. 推介Encore左2次嘅猪大肠, 烧到脆哂先食正到一个点.
🥩
烧帆立贝好大粒呀.
🥩
话明台式烧肉点可以miss左三杯鸡ga, 食落充满九层塔香鸡肉够哂嫩. 台式小食有好多款拣,
我地食左梅山酥炸薯, 盐酥鸡, 凉拌鸭舌, 炸物系新鲜炸起要趁热食, 店家唔会将li d熟食整到劲大碟所以完全可以试匀劲多款呢.
🥩
最后梗系整返杯哈根大C吧🤪.
2021-12-20
牛舌芯