2022-08-24
衬八号风打到嚟前一晚去咗厚福街食串烧。间舖喺街尾嘅小巷入面,店面细细,但入面都有几张枱可以堂食。.睇menu见到啲食物都好多种类,除咗串烧,仲有焗海鲜、凉拌菜同养生粥。价钱都几抵。除咗一人一个全日特价餐,仲散叫咗其他食物。.- A餐 ($58)烧蒙古羊架+台湾蒜香肠-配薄饼+七喜呢个烧蒙古羊架真系好出色!好厚肉,而且一啲膻味都无,连唔食羊肉嘅朋友试咗一啖都话接受到。羊架本身就烧得好香,个人觉得唔使落调味粉食仲正,如果唔系会浪费咗件羊架。..- D餐 ($58)烧蒜蓉粉丝扇贝+五花腩肉+鸡软骨+ 台湾蒜香肠-配薄饼+七喜呢个价钱嘅套餐有原只扇贝食真系好抵。蒜蓉份量好足,调味够惹味。另外的三款串烧都烧得唔错。..烧馒头 ($16/2串)烧牛脷 ($26 x2串)烧五花腩肉 ($18x2).贪得意试吓烧馒头,外脆内绵好特别。一粒蒜蓉都见唔到,但成旧馒头都好香蒜蓉味!另外的两款串烧都唔错。..锡纸焗大豆芽 ($38).鲜牛肉粥 ($38).最后叫返啲懒健康嘅菜同粥,焗大豆芽好香牛油味,鲜牛肉粥估唔到又有几大片牛肉㖞。..估唔到呢间新开的小店咁有水准,价钱又好实惠,两个人夹埋都系$300有找,会
- A餐 ($58)
烧蒙古羊架+台湾蒜香肠-配薄饼+七喜
- D餐 ($58)
烧馒头 ($16/2串)
烧牛脷 ($26 x2串)
烧五花腩肉 ($18x2)
锡纸焗大豆芽 ($38)
鲜牛肉粥 ($38)
估唔到呢间新开的小店咁有水准,价钱又好实惠,两个人夹埋都系$300有找,会为咗羊架同扇贝而再来。