2023-02-13
行完山,友人话去不如今晚食阿甘虾,先醒起一直知有呢间用阿甘正传套戏取材嘅餐厅!!! 即刻劲期待! 6点左右到,都未算好多人,但都要等一阵位,等位期间门口有个影相位可以扮著住对鞋坐系櫈到影相,几搞笑。 门口接待侍应都几nice~ 带左我地去可以望到山顶景色嘅位置~ 超开心!! 系今日嘅bonus 呀! 由日落望到夜景! 入面装修环境都几有海边餐厅感觉,远处有部电视一直播紧阿甘正传。menu好多选择,拣左一轮就决定要好吸引嘅阿甘虾天堂! 有4种唔同做法嘅虾! breaded coconut, grilled, crispy golden 同 tempura 4种入面我最中意就系grilled 同crispy golden, 烧得好香,炸得好脆口🧡每款都加左薯条系底,都几饱。重有配咗三款佢地homemade嘅酱汁任你点~ 重叫咗猪仔骨烧虾串LT. DAN'S SURF & TURF. 猪仔骨肉质欶滑酱汁野味啖啖肉~烧虾串同阿甘虾天堂个款一样,太好食要加码! 重有配埋薯条,加加埋埋真系太多食唔哂~ 叫左两杯嘢饮, bubba's blue hawaiian 蓝色几清新~ mama's mang
叫左两杯嘢饮, bubba's blue hawaiian 蓝色几清新~ mama's mango mojito 食完浓味嘢饮呢个就啱喇!
食完行出餐厅隔离有间原来系卖手信嘅小舖,见到有只吸磁虾嘅毛公仔即刻二话不说就买左,个样太搞笑😂 重有好多其他货品都好吸引~
总括黎讲嘢食环境气氛都100分!