2007-08-13
事实上,我觉得D食物同价钱都OK。星期日,两个人去食午餐。叫左半份烧鸡凯撒沙律,一客蒜香白汁虾阔面,同一份有几大片牛油果既California Club Pizza(D人话好食)。可惜两个人叫唔到咁多,所以冇叫人人都赞既甜品。先黎个烧鸡凯撒法律,D菜几新鲜,加埋D脆面包粒,食落觉得几清爽。但系,D鸡就差啰‥‥‥,劲「鞋」,又干又「鞋」,好似用黎煲左十个钟头汤咁。所以,我建议大家叫番经典凯撒法律,冇鸡,应该会好食。之后,客蒜香白汁虾阔面,同Pizza一齐上,个面我地觉得太贵(HKD98),唔系好抵,不过几香,可惜D虾煮得唔算好食,个面就好食,整体来说好似虾还虾,面还面咁。但系太「漏」、太「济」啦!虽然份量好少,食多两啖就会好饱。到Pizza啦。我反而觉得个Pizza最好食(人人都话Pizza最普通)。菜好多,沙律酱唔算浓味,加堆每片Pizza上既牛油果+烟肉,D烟肉硬,D牛油果软,味道夹得几好,我几喜欢。我本人就几想下次去试埋D甜品,但女朋友话以后都唔会再黎,因为冇乜特别,又唔平。可能我下次会同朋友再去。