2016-12-16 216 浏览
一向都钟情食中菜小炒,钟意佢可以大家一齐开心share, 今日去到大角咀试呢间深水埗都有分店既万发,我地系深水埗行过去都系10分钟左右,劲近。7点钟去到都差不多爆场,果然厉害,好彩有一早book位。入到去就点野食,佢地有火锅,小菜,海鲜,好多选择,我地两个人都唔打边炉,叫小菜就算,前后点左3个菜再叫多个汽水,理单都系$340,大家都食到劲饱。上网见大家都会点烧鸡,我地都点左半只$98,半只都好大碟,啖啖肉,外皮走过油,食起来脆脆地,有少少鸡油系旁边,好好食,肉质不错够滑口。XO酱爆双蚌$138,用西芹作配菜,西芹炒得刚好,唔会太硬身,双蚌好爽口弹牙,食得出有XO酱爆得香口。瑶柱琵琶豆腐$68,分量好多,夹理成十几旧豆腐,外皮炸过,非常香口,内里系豆腐蓉,如果再加多少少料入面,口感会再丰富。